Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in C:\WebSites\elietmachines.com\wwwroot\index.php on line 49 Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 162 bytes in C:\WebSites\elietmachines.com\wwwroot\geoplugin.class.php on line 71 Eliet Machines | Eliet nieuws

Eliet nieuws

De tuin in juli

Tijdens dezomermaanden wordtde tuinomgetoverd tot eenparadijs, met rijpfruit enverse groenten. Juli biedt een veelheid van kleuren, smaken en geuren. Het ideale moment om voluit van de tuin te genieten. Voor diegene die niet kunnen stilzitten in hun luie zetel zijn er deze kleine klusjes:

- Verwijder alle dode bloemen regelmatig . Dit zal de jaarlijkse bloeiperiode verhogen.

- Bordersbloeienuitbundig en het gazon krijgt pas ten volle uitstraling wanneer de boorden perfect   geknipt zijn. De Eliet kantensnijders kunnen u hierbij helpen.

- Maai het gras wekelijks of vaker indien nodig. In droge periodes maai je best minder vaak en dit op een hogere stand en dit best ‘s avonds om uitdroging door te grote verdamping tegen te gaan. Geef enkel water Als u het gazon echt moet besproeien, geef dan best wekelijks een lange gietbeurt ipv dagelijks een korte. Zo kan het water voldoende diep in de bodem dringen.

- Strooi als er regen wordt voorspeld kunstmest op het gazon en herhaal dat om de vijf a zes weken tot aan de herfst. Zo hou je je gazon gezond! Kunstmest toedienen in droge en warme periodes kan verbranding van het gazon veroorzaken.

- Breng een mulchlaag aan of plant bodembedekkers rond je planten om verdamping tegen te gaan. Bijkomend voordeel van een mulchlaag is dat ook het onkruid minder snel zal schieten. Voor je de mulchlaag aanbrengt, is het belangrijk dat je de bodem goed vochtig maakt.

Lees alles over de Eliet kantensnijders en andere Eliet tuinmachines op www.eliet.eu.