Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 162 bytes in /data/sites/web/elietmachinescom/www/geoplugin.class.php on line 71
Eliet Machines | Getuigenissen

Back
Getuigenissen versnipperaars

door John Van Beveren op 18/08/2019

De Eliet Minor 4S met Honda motor GX200: 2 kwaliteitsmerken gebundeld in een perfecte machine. Na een 4-tal merken en types uitgeprobeerd te hebben met maar een matig resultaat bleef ik een beetje op mijn honger zitten tot ik Eliet machines heb ontdekt. Lees meer Eenvoudig verplaatsbaar tot in de verste hoek van de tuin dankzij de opbouw en de grote wielen, krachtig en bedrijfszeker. De Minor 4S hakselt moeiteloos d.m.v. het hakbijlprincipe het snoeisel van mijn hagen en heesters. Een verkoopnet via erkende handelaars biedt uiteindelijk de juiste technische service. Een grote tuin onderhouden met dit soort materiaal is gewoonweg een plezier.
Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Rutger Broekman op 02/11/2015

Na vijf jaar zoeken eindelijk de machine gevonden die ik zocht. Met de NEO2 kun je bossen snoei en tuinafval verwerken op een vlotte, geluidsarme en schone manier. Lees meer Er komen zeer mooie snippers uit. Let er bij de aansluiting wel op dat deze machine tot zo'n 13,6A trekt. dit stelt eisen aan de bekabeling van de meterkast naar het stopcontact: met zoveel stroom heb je snel veel spannings en dus vermogensverlies!

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Scott Drabert op 21/07/2009

Ik wil via deze weg mijn ervaringen delen i.v. Lees meerm. de Superprof versnipperaar die ik onlangs huurde. Ik had 2 grote bergen takken en boomafval liggen en wist totaal niet hoe ik die ooit weg zou krijgen. Ik woon in een bosrijke omgeving, dus verbranden was niet meteen de beste optie. Ik huurde een Superprof versnipperaar en klaarde de klus in no time! Het toestel is supergemakkelijk te bedienen, maar het beste is wel dat je het makkelijk het bos in krijgt om tot bij het afval te geraken. Beide afvalhopen waren binnen de 3 uur helemaal weg. Er waren ook grote takken bij….van ruim 7 meter lang en hier en daar 10-12 cm dik. De versnipperaar versnipperde ze ZONDER ENIG PROBLEEM. De mulch kon ik gebruiken voor de bloembedden rondom het huis! Ik kan iedereen aanraden om dit toestel te huren! Met vriendelijke groeten, Scott Drabert Scott Drabert Sr Account Executive - Lucky Brand Jewelry (USA)

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door John Simpson op 10/05/2010

Ik heb het toestel nog maar één keer gebruikt maar ben nu al overtuigd van zijn degelijkheid: dit toestel kan deze toch wel moeilijke klus perfect aan. Bedankt, Muriel, voor je snelle antwoord i. Lees meerv.m. vervangmessen voor een Eliet Major versnipperaar.
Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
4.7 / 5

door MATTHEW WOOD op 02/03/2015

Ik gebruik sinds twee jaar een Major 4S en ik vind het een zeer handige versnipperaar. De versnipperaar is gemakkelijk te gebruiken bij moeilijke doorgangen om bomen en hagen te snoeien. Lees meer De machine bespaart tijd, geld en moeite, en produceert hoogwaardige snippers.
Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Hobbyist op 28/10/2014

Prima machine. Beste aankoop. Lees meer

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Noteboom op 08/10/2014

De Eliet Super Prof is een van mijn beste aankopen. Vroeger moest ik sleuren met snoeiafval , meenemen en stockeren. Lees meer Maar met de Super Prof kan ik in de meeste tuintjes ( ook de kleine) tot bij het snoeiafval rijden en het ter plaatse versnipperen. Het levert mij tijdswinst en minder zwaar werk op. Ook de klant is tevreden want het werk is sneller klaar en de meesten zijn maar wat blij met de houtsnippers om tussen hun beplanting te gooien. Als we de snippers toch moeten meenemen nemen ze alvast minder plaats in dan het niet versnipperde snoeiafval. De Super Prof is handig en kan ook grote diameters en soorten snoeiafval aan . Hij laat me zelden in de steek en is mijn toeverlaat tijdens de snoeiperiode

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Churchill Photographer op 01/03/2008

De laatste jaren lijkt onze tuin meer afval op te leveren dan ik in mijn vrije tijd kan versnipperen. Om bij te blijven besteed ik het grootste deel van mijn weekends routineus aan het verhakselen van tuinafval, wat niet bevorderlijk is voor mijn humeur. Lees meer Ik vertik het echter om al dat organische materiaal zomaar weg te gooien, ook omdat onze tuin zoveel compost nodig heeft als we kunnen produceren, en meer. We installeerden daarom een vergaarbak (1.5m3) om het materiaal onversnipperd in te bewaren, maar na zes maanden was die helemaal vol. We moesten dus uitkijken naar een andere oplossing om te voorkomen dat onze tuin binnen de kortste keren door afvalbakken zou worden overwoekerd. De foto hieronder toont voor welke immense uitdaging ik stond – de vergaarbak is ongeveer 1m hoog en ervaring leerde me dat het meer dan één dag zou duren om het merendeel van het afval met de Lonos te versnipperen (waarbij we er gemakshalve van uitgaan dat ik het geduld daarvoor zou kunnen opbrengen), zodat een groot deel van het afval met de tijd in de vergaarbak zou wegrotten. Vlak na kerstmis zag ik een commerciële versnipperaar in actie: hij verhakselde met gemak de ene kerstboom na de andere; hij had niet meer dan 10 seconden nodig, terwijl ik net een half uur met de onze in de weer was geweest. Er moest toch ergens een middenweg te vinden zijn tussen mijn Lonos en deze heldhaftige professional? Aanvankelijk overwoog ik een versnipperaar te huren, maar de meeste huurtoestellen zijn klein, met verscheidene beperkingen. Bovendien zou het, afgaande op de weersvoorspellingen op langere termijn, heel wat planning en organisatie vergen om zo’n toestel voor een heel regenvrij weekend te huren (aan £150-£200 per keer). Die huurtoestellen leken bovendien vooral geschikt te zijn voor het verspanen van hout, eerder dan het versnipperen van alle soorten afval waarmee ik in onze tuin komaf moest maken, van zacht, papperig snoeiafval tot harde takken. En niemand die me kon vertellen of dit of dat toestel ook het zachtere tuinafval de baas kan. Ik zette mijn zoektocht naar een geschikt toestel voort en probeerde te achterhalen wat zo’n toestel zou kosten, als het al bestaat. Ik speurde eerst naar beoordelingen van gebruikers, maar die waren eerder schaars. De enige review die ik vond, was er eentje over een Globe Garden Master in de Daily Telegraph van 1999 waaruit op zijn minst bleek dat dit toestel zijn geld waard is, maar niets over vergelijkbare toestellen. Het internet bood hier weinig soelaas. Ik besloot mijn zoektocht dan maar toe te spitsen op verdelers van dergelijke toestellen. Veel opties waren er blijkbaar niet, maar aan eentje had ik al genoeg. Eén naam die regelmatig opdook, was Eliet, een Belgisch bedrijf waar ik nog nooit van had gehoord, samen met Viking. De kleinste benzine-aangedreven Eliet, de Primo, had net goede kritieken gekregen in de Daily Telegraph (januari 2008). Online vond ik nog andere namen, onder meer Woodsman, Ardisam, Lawnflite, Masport en Echo Bear Cat, maar die waren blijkbaar bij geen enkele dealer te verkrijgen en ik vond ook geen enkele beoordeling. Bovendien kon ik geen enkel van die toestellen uitproberen of huren. Globe Organic Services bood wel de Garden Master-reeks aan, samen met een 10 minuten durende instructie-dvd. De toestellen zagen er evenwel achterhaald uit en je kon ze enkel bij Globe bestellen. Deze toestellen zouden wel - zo beweerde althans de producent - eender welk tuinafval aankunnen. Bovendien krijg je een levenslange garantie en is een demonstratiebezoek mogelijk. Deze versnipperaars zijn echter onhandig groot, zwaar en bovendien te duur in aankoop. Je kan ze ook nergens huren. Al snel besefte ik dat het toestel van mijn dromen op benzine zou werken en dat ik dus mijn eisen m.b.t. mogelijke geluidshinder zou moeten bijstellen. Vermits ik het toestel ver weg van buren en slechts gedurende korte periodes zou gebruiken (waarom zou ik anders een krachtiger toestel aanschaffen?) besloot ik dat de geluidshinder wel zou meevallen en vergelijkbaar zou zijn met die van een benzine-aangedreven grasmaaier. Mijn nieuwe huur/aankoopcriteria: •versnipperen van zowel zachte als harde materialen •grote invoeropening •groot rendement per uur – minstens 5x zo veel als de Lonos 2 •versnippercapaciteit >40mm diameter •mogelijkheid om het toestel alleen te verplaatsen en te bedienen. Ik was niet meteen op zoek naar een verhakselaar voor dikke, harde takken vermits ik alle hout met een diameter van meer dan 2,5 cm als brandhout gebruik. Ik kon maar geen gepast huurtoestel vinden, maar gelukkig kon ik wel een zo goed als nieuwe Eliet Minor lenen (klik op de link voor meer details), uitgerust met een 6.5 pk Briggs & Stratton Intek 4-takt benzinemotor (zie foto hierboven). Deze motor werkt op loodvrije benzine en vermits het een 4-takt is, moet geen olie aan de benzine worden toegevoegd. Ik vond al een Minor vanaf £1.179 inclusief BTW en levering (februari 2008) + £68 voor de multifunctionele zeef. De Minor is eigenlijk een toestel uit een assortiment versnipperaars/verspaanders dat zich voornamelijk richt op professionals, waarbij de Minor boven de Chrono (een kleine elektrische versnipperaar), de Primo en de Maestro staat, maar nog vier grotere broers laat voorgaan. De Minor pakt dus professioneel uit: er is geen enkel plastic onderdeel te zien, behalve een knop of motorkap; het hele toestel ziet er oerdegelijk uit. Wat volgt is een beschrijving van mijn ervaringen met de Minor, die ik gedurende twee weken heb gebruikt om houtafval, zacht en hard snoeiafval én de volledige inhoud van onze vergaarbak te versnipperen. Vooral dat laatste zou in mijn ogen een lastig karwei worden, vermits het afval al begon te composteren, maar nog steeds erg nat en taai was, met stukken van 30cm lang. Ik schatte dat het met de Lonos 2 verscheidene dagen en heel wat geduld van mijnentwege zou vergen om de hele boel te verhakselen – wat ik duidelijk niet zag zitten. Eliet lanceert eigenlijk een uniek concept: het “Hakbijlprincipe™”. Dit houdt in dat al het materiaal via één grote opening wordt ingevoerd en vervolgens door een indrukwekkend arsenaal sneldraaiende miniatuur kliefbijltjes wordt fijngehakt – in het geval van de Minor 12 messen die 2.000 toeren per minuut draaien – om daarna door een zeef op de grond te vallen (zie diagram hieronder). Eliet beweert dat hun machines zowat alle soorten organisch materiaal aankunnen, binnen de afmetingen van het toestel. Voor het verhakselen van zachter materiaal heb je ook de optionele multifunctionele zeef nodig. Hoewel de maximumdiameter van de Minor 45mm bedraagt, meet de invoer 220x300mm zodat kronkelig en knoestig materiaal en ook hele bundels snoeihout in één keer in het toestel kunnen worden gejaagd, wat dan weer het voorbereidende werk aanzienlijk verlicht. Het aangegeven rendement is 16 kruiwagens snippers, of zowat 1,6m3 per uur. Maar hoe vlot werkt de Minor nu echt? Onderstaande foto toont de eerste lading snippermateriaal. Daarvoor verhakselde ik al het afval te zien op de foto boven aan de blog, behalve het afval in de vergaarbak. De hele operatie duurde 30 minuten en ik schat dat ik in die tijd zo’n 10 kuipen van 40l door het toestel heb gedraaid, wat de Minor 7x sneller dan de Lonos 2 maakt. In werkelijkheid ging het echter nog veel sneller. Met de Lonos zou de klus beduidend langer hebben geduurd vermits ik bijna al het materiaal eerst zorgvuldig had moeten voorbereiden, wat uiteraard veel langzamer gaat en bovenal heel vervelend werk is. Voor de tijdproef met de Lonos (1 kuip in 20 minuten) had ik ‘gemakkelijk’ tuinafval gebruikt, in tegenstelling tot deze lading. Ik ondervond dat het rendement van de machine vooral werd bepaald door de snelheid waarmee ik materiaal kon aanvoeren, eerder dan de snelheid waarmee de machine het materiaal kon verhakselen, vandaar het verschil tussen het aangegeven rendement (1,6m3) en mijn berekening (de helft of 0,8m3 per uur). En dat is precies wat ik wou! De Minor slikte moeiteloos hele lavendelstruiken, met wortel en al, vlinderstruikafval, vlasachtige bladeren (waar de meeste versnipperaars zich in verslikken), klimroostakken, droge siergrasstengels en hulst, kortom meestal houtachtig materiaal met hier en daar zachte bloembollen en dahliaknollen ertussen. Ik gooide er ook nog wat andere dingen in, zoals een rottende mango met grote pit, die helemaal verdween; ik kon er letterlijk niet het minste spoor van terugvinden in de snipperhoop. Met de Lonos kan je de pit maanden later nog steeds in de composthoop herkennen. Daarna was het de beurt aan het nattere materiaal uit de vergaarbak. De openingen van 20mm in de standaardzeef raakten al snel verstopt en het materiaal bleef als een dikke brij aan de binnenkant van de zeef plakken. Hoewel de zeef snel kan worden schoongemaakt (til de uitvoerkap op, trek de pen uit en de zeef valt uit het toestel), leek het me toch niet handig om deze handeling om de zoveel minuten te moeten herhalen; ik had echter niet genoeg houtachtig materiaal om onder het nattere afval te mengen en dit te vermijden. Gelukkig zat bij de machine ook een optionele zeef die speciaal voor deze omstandigheden werd ontworpen… De foto boven aan deze post toont de zeef boven op het toestel. Het verwisselen van de zeven ging echter niet meteen van een leien dakje. Ik was er eerst van overtuigd dat het de verkeerde zeef was, omdat die niet leek te passen. Toen ik de zeef toch op zijn plaats had gekregen, verkende ik de grenzen en beperkingen van het toestel, dat zich uiteindelijk toch verslikte in drijfnat, papperig en vezelig materiaal, niet echt wat ik normaal zou proberen. Ik ondervond dat ik het afval dankzij een oordeelkundige mix van echt nat (midden in de vergaarbak) en vrij droog (aan de randen van de vergaarbak) materiaal toch in de vultrechter kon steken en met een stok in de koker kon duwen. Op de foto hieronder zie je het resultaat, dat nog vrij grof is, maar wel een pak beter dan ik ooit voor mogelijk hield. Ook gooide ik armenvol maagdenpalm, met die typische wortelbolletjes, in de machine, die er wel meer van leek te lusten. Globaal gezien een uitstekende prestatie, hoewel het telkens verwisselen van zeef me wel wat omslachtig lijkt, maar ongetwijfeld gaat ook dat na een paar keer heel wat vlotter. Op de foto’s hieronder kan je de snippers van de Minor, met de 20mm standaardzeef, vergelijken met die van de Lonos 2. Wat meteen opvalt is dat de snippers van de Minor doorgaans fijner zijn, maar met meer ruw houtachtig materiaal in. De grotere stukken bij de Minor zijn meestal overlangs gesneden, zodat de oppervlakte onderhevig aan biologische afbraakmechanismen zo groot mogelijk wordt. Soms vond ik het wel nodig om de grotere stukken opnieuw door de versnipperaar te jagen. De Lonos produceert mooie gelijke stukken, ongeacht het ingevoerde materiaal. Eigenlijk weet ik niet wat nu het beste is voor compostering, maar naar mijn gevoel zullen de snippers van de Minor sneller composteren dan de ruwere snippers van de Lonos. Deze twee foto’s vergelijken het resultaat van de Scheppach Lonos 2 (links) met dat van de Eliet Minor (rechts). Het resultaat van de Minor met de multifunctionele zeef is veel ruwer en al het houtachtige materiaal wordt dus minder fijn verhakseld. Ik verwacht dus dat ik veel houtstukjes uit de compost zal moeten verwijderen, maar het materiaal dat ik met de Minor verwerkte, was abnormaal houtachtig voor een ‘natte’ mix, dus dit was natuurlijk wel te verwachten. Dit zou ik nooit geprobeerd hebben met de Lonos: het leven is immers veel te kort! Globaal was ik uiterst tevreden met het resultaat en, niet te vergeten, de tijd die ik met de Minor had uitgespaard. Ergonomisch gezien was de versnipperaar even gemakkelijk te starten met de trekkoord als een grasmaaier en de invoerhoogte van 830mm boven de grond was bijzonder comfortabel (ik ben 173 cm groot). In de handleiding wordt een invoerhoogte van 750mm opgegeven, maar ik heb het nagemeten en na montage van de invoertrechter klimt de invoerhoogte tot 830mm. De Minor weegt 65kg, maar is goed uitgebalanceerd en rijdt op een paar pneumatische banden. Op een vlakke ondergrond, zowel verhard als op grind, kon ik het toestel probleemloos hanteren. Ik kreeg het ook op en van een korte trap, maar een helling zou veel beter zijn. Het was niet supergemakkelijk, maar doenbaar (ik ben niet bijzonder sterk, gewoon een redelijk fitte en actieve 49-jarige), hoewel het na een lange dag werken in de tuin wel begon te wegen. De Minor produceert volgens Eliet zo’n 110db (dit wordt aangegeven op een sticker opzij van de machine), maar in werkelijkheid klinkt het als een benzine-aangedreven grasmaaier, zij het ietwat groter: luidruchtig, maar draaglijk. Tijdens het versnipperen produceert het toestel meer lawaai, maar het wordt nooit zo luid dat het echt storend wordt. Ik had er voldoende vertrouwen in dat ook mijn buren er geen last van hadden. Geen idee hoeveel het toestel precies verbruikt, maar voor de paar uren dat ik het toestel heb gebruikt, moet dat rond de 0,75 liter per uur geweest zijn. Wat heb ik nog geleerd? •Wel, je kan niet zomaar zoveel mogelijk materiaal in de vultrechter proppen omdat de invoercapaciteit veel groter is dan de verhakselcapaciteit van het toestel; luister naar de motor en verminder je invoersnelheid wanneer je de motor hoort vertragen – dit pik je al snel op. •Gebruik één of twee zeilen om opruimwerk achteraf te vermijden. •Bij het verhakselen van erg droog materiaal produceert de versnipperaar flink wat stof; het gebruik van een stofmasker is dus aan te raden. •De veiligheidsonderbreking werkt echt: de eerste keer dat ik de motor wou starten, lukte dat niet. Het was even zoeken, maar de schakelaar van de veiligheidshendel bovenaan bleek niet helemaal aan te slaan, zodat de motor niet kon worden ingeschakeld. Zo gefikst. •Versnipperen kan ook leuk zijn… Besluit Zou ik een Eliet Minor kopen? In één woord: ja. Ik was erg onder de indruk van de globale prestaties van de Minor, hoewel ik ook de multifunctionele zeef er meteen bij zou kopen. De Minor is snel, zodat ik ook weer meer van mijn weekends zou kunnen genieten. Bovendien leveren de fijne snippers ongetwijfeld uitstekende compost op. De Minor is een uitstekende keuze voor wie een grote tuin moet onderhouden en grote hoeveelheden organisch afval op een efficiënte manier tot compost wil verwerken. Takken van 75mm slikt hij echter niet: alles onder de 45mm kauwt hij zonder problemen fijn. Hoewel ik me bewust ben van het feit dat ik hier te maken had met een bijna nieuwe machine – ervaring leert me dat versnipperaars na enige tijd slijtage gaan vertonen – stel ik vast dat de Minor, in tegenstelling tot mijn vorige versnipperaars, werd ontworpen met het oog op duurzaamheid. De messen kunnen worden gescherpt en zijn omkeerbaar, dus het zou relatief gemakkelijk moeten zijn om het toestel weer in nieuwstaat te herstellen. Je kan steeds nieuwe messen bestellen tegen een redelijke prijs. Net als bij elk ander benzine-aangedreven toestel moet ook de motor van de Minor regelmatig worden onderhouden, maar dat levert ook bij mijn grasmaaiers geen problemen op. Ik heb al even een blik op de motor geworpen en de ontstekingsbougie leek me niet meteen makkelijk bereikbaar, maar ik durfde het niet te proberen omdat het niet mijn toestel was… Churchill Photographer (USA)
Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Dan Wakefield, Portland, USA op 03/10/2014

Tot nu toe werkt de Super Prof voor ons perfect. Hij doet verschillende zaken veel beter dan andere versnippermachines. Lees meer Bijgevolg proberen we onze klanten de Super Prof te leren kennen. 95 % Van onze klanten zijn zeer enthousiast en hebben niks dan lovende woorden voor de Super Prof.

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Cesar Blanco , Madrid, Spain op 23/04/2009

Hallo, ik gebruik al 5/6 jaar een Eliet Minor maar ben de handleiding kwijt. Kunt u mij een handleiding toesturen via e-mail of me vertellen waar ik die kan vinden? Alvast bedankt en proficiat met jullie geweldige producten. Lees meer
Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Mark Alexander, 2 Clowns Mowing op 21/11/2008

2 Clowns Mowing is een klein tuinverzorgingsbedrijf. We hebben ondervonden dat het gras meestal nog tot 10-11 ‘s ochtends nat blijft. Lees meer We zochten dan ook naar een manier om het team ook tijdens die ochtenduren, wanneer het gras nog te nat is om te maaien, aan het werk te zetten. We schaften ons een kleine versnipperaar aan, maar al snel bleek dat het vrij lang duurde om grote takken in stukken te breken om ze vervolgens door de machine te jagen. Daarom schakelden we over op een groter toestel, maar nog waren de takken te groot of te dik. We overwogen een verspaander van Vermeer aan te kopen, maar eigenlijk hadden we een machine nodig waarmee we tot in de achtertuin konden geraken om bergen tuinafval te versnipperen. Onze gemeente telt heel veel bomen, met flink wat snoeiwerk en bergen takken en houtafval als resultaat. We bezochten de Kentucky Lawn Expo en maakten kennis met Eliet. Net wat we nodig hadden! We gingen voor de SuperProf met wielaandrijving met het idee dat die minder sporen in de tuin van onze klanten zou nalaten. We kochten ook een transportband om het afval met kruiwagens aan te voeren of in onze kiepkar te dumpen. De versnipperaar van Eliet kwam echt als geroepen. Het is een fantastisch toestel met zo goed als geen mankementen, alleen zijn hier en daar wat aanpassingen nodig en moeten de tanden af en toe worden gescherpt of vervangen. De SuperProf heeft er ruim 300 werkuren opzitten en de tanden moesten nog maar één keer worden vervangen. Met al onze vragen kunnen we steeds bij Jean-Alain terecht. Hij heeft steeds een antwoord klaar en kan ons precies vertellen wat we moeten doen om probleempjes bij te sturen. Hij is ook al bij ons komen kijken om ons persoonlijk te komen helpen. Wanneer dit toestel de geest geeft, schaffen we ons meteen een nieuw aan, zoveel is zeker! Maar het ziet ernaar uit dat dat niet voor meteen zal zijn…

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Lou Dublin op 10/09/2012

De super Prof 2000 is een fantastisch toestel en blijft een topper voor onze klanten. Lou Dublin Grand Rental Station 350 Bar Harbor Road Trenton, Maine 04605

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Paul C. op 29/09/2012

Hartelijk dank voor de opvolging! De versnipperaar is, bij gebrek aan een beter woord, geweldig en kwam op tijd en in één stuk bij ons aan. Hij was heel makkelijk te monteren en op te starten. Lees meer Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie vriendelijke en deskundige service bij mijn aankoop.

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door anoniem op 25/09/2012

Eliet NEO haksealar, het absolute topmodel onder de elektrische hakselaars. Met de NEO van Eliet heeft u de allerbeste kwaliteit in huis. Lees meer

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

door Laurent Mahieu op 29/12/2009

Ik mocht onlangs een eenvoudige Eliet Neo versnipperaar proberen. Ik was echt verbaasd over het gemak waarmee hij takken - klein en groot - versnippert. Lees meer U mag trots zijn op zo’n product; en dan te weten dat dit maar het instapmodel was. Om nog vlotter te kunnen werken en voor een grotere invoertrechter zou ik eerder kiezen voor de Neo 2 of Neo 3. Als ik dan toch een kleine suggestie zou mogen doen, dan zou ik de opvangbak vervangen door een bak met een frame van metaal en nylon, zoals bij een grasmaaier (materialen die ongetwijfeld duurzamer zijn). En het afneembare venster zou ik vervangen door een venster met metalen frame. Bedankt voor jullie professionalisme.
Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
4.7 / 5

door Laurent Mahieu op 29/12/2009

Ik mocht onlangs een eenvoudige Eliet Neo versnipperaar proberen. Ik was echt verbaasd over het gemak waarmee hij takken - klein en groot - versnippert. Lees meer U mag trots zijn op zo’n product; en dan te weten dat dit maar het instapmodel was. Om nog vlotter te kunnen werken en voor een grotere invoertrechter zou ik eerder kiezen voor de Neo 2 of Neo 3. Als ik dan toch een kleine suggestie zou mogen doen, dan zou ik de opvangbak vervangen door een bak met een frame van metaal en nylon, zoals bij een grasmaaier (materialen die ongetwijfeld duurzamer zijn). En het afneembare venster zou ik vervangen door een venster met metalen frame. Bedankt voor jullie professionalisme.

Gebruiksgemak: Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid: Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:Kwaliteit:
Gemiddelde score:
5.0 / 5

Voeg uw review toe

Gebruiksgemak:
Betrouwbaarheid:
Kwaliteit: