Warning: file_get_contents(https://ipinfo.io/3.236.112.70/json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 429 Too Many Requests in /data/sites/web/elietmachinescom/www/index.php on line 66
Eliet Machines | Producten | ks-240-std

KS 240 STD

De rand van uw gazon valt buiten het maaibereik van uw machine. Op plaatsen waar zelfs de beste grasmachine tekort schiet, schakelt u best de ELIET kantensnijder in. De ELIET KS 240 STD is een compacte, maar bijzonder functionele machine die zich voortreffelijk van zijn taak kwijt.

Eigenschappen
STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Net zoals een pen stevig in de hand moet liggen om een rechte lijn te trekken, zo moet ook een kantensnijder stevig in de hand liggen. Zo kan elke beweging aan het stuur in een gelijke verplaatsing van het mes worden vertaald. ELIET opteert dan ook resoluut voor een stevig gelast gestel waarmee meteen de mogelijke speling op boutbevestigingen werd uitgesloten.

STALEN SNIJDMES

STALEN SNIJDMES

Het is een stevig stalen mes dat het zware werk opknapt. Om de weerstand van het snijden te verminderen en ook een perfecte snit te garanderen, heeft het mes twee geslepen snijkanten. Men kan de kantensnijder verstellen zodat men tot op een diepte van maximaal 80 mm kan snijden.

BEDIENING AAN HET STUUR

BEDIENING AAN HET STUUR

De mesaandrijving schakelt zich vanzelf in zodra de diepte-instelling wordt gekozen.
Met behulp van de ergonomisch geplaatste hendel aan het stuur, kan u de mesdiepte volgens een aantal standen instellen. De dodemanshendel aan het stuur is een passieve veiligheid die erover waakt dat u niet door toeval met de handen tot bij het mes zou reiken.

INSTELBARE HOEK

INSTELBARE HOEK

Ook de hoek van de messen is instelbaar. Zo kunt u het overgroeiend gras heel precies wegmaaien zonder de structuur van uw gazonboord te beschadigen.

VEILIG GESLOTEN AFSCHERMKAP

VEILIG GESLOTEN AFSCHERMKAP

Het mes van de kantensnijder snijdt wel eens door aarde of langs boordstenen. De kans dat hierbij steentjes uit de grond worden losgeslagen is heel reëel. Om de veiligheid van de bediener en omstaanders te waarborgen, werd de machine voorzien van een sikkelvormige kap die het mes voor de helft opsluit. Een extra nylon spatlap schermt de opening tot de grond af, zodat elke projectie wordt opgevangen. Hiermee is de ELIET kantensnijder een toonbeeld van veiligheid op de markt.

POSITIE VAN DE VOORAS

POSITIE VAN DE VOORAS

Ook rondingen van creatieve gazons kunnen met de ELIET kantensnijder perfect worden gemaaid. Hiervoor werd de as van het voorwiel precies in lijn gezet met de as van het mes. Hierdoor volgt het mes een evenredige draaicirkel als de bocht die men met het voorwiel neemt. Zo kan de bediener veel gerichter de krommingen van het gazon volgen.

GROTE WIELEN

GROTE WIELEN

Omdat men zich ten volle op het snijden van de gazonboord zou kunnen concentreren, heeft ELIET ervoor gezorgd dat geen enkel ander aspect de aandacht zou afleiden. Zo ook is de kantensnijder van grote, licht lopende wielen voorzien. De wielen draaien op rollagers. Deze hebben een breed draagvlak, dus maximale stabiliteit en zijn relatief ongevoelig voor zand en stof.

HOOGTEVERSTELBAAR STUUR

HOOGTEVERSTELBAAR STUUR

De speciale vorm van het stuur maakt dat de bediener schuin achter de machine aan loopt zodat hij de pas gesneden gazonboord niet kapot hoeft te trappen om zijn machine in de juiste baan te leiden. Ook bedieners met een groot gestalte hebben recht op een comfortabele werkhouding. Daarom heeft ELIET haar kantensnijder uitgerust met een getrapte hoogteverstelling van het stuur.