Warning: file_get_contents(https://ipinfo.io/44.222.104.206/json): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 429 Too Many Requests in /data/sites/web/elietmachinescom/www/index.php on line 66
Eliet Machines | Producten | prof6-versnipperaar-hakselaar-pto

Prof 6 PTO

De evolutie van de kleine microtractoren vergroot de mogelijkheid om mobiel te zijn. Dankzij de compacte afmetingen van de nieuwe generatie zijn veel middelgrote tuinen toegankelijker geworden. Hierdoor kan ELIET zijn concept van mobiele versnipperaar ook doortrekken naar een aftakasuitvoering voor tractor. Het nieuwe aftakas model neemt alle eigenschappen van de benzine-uitvoering over.

Eigenschappen
ABM-SYSTEEM

ABM-SYSTEEM

De ELIET PROF 6 heeft een bijkomende optie, namelijk een ABM-systeem (Anti-Block Motor), zoals we dit nu al kennen op de ELIET Prof 5. Dit ingenieuze systeem regelt volledig autonoom de invoersnelheid. Een sensor controleert nauwgezet elke verandering van het motortoerental.

V-safe invoertrechter

V-safe invoertrechter

Meteen in het oog springend is de vernieuwde en ruimere invoertrechter. Revolutionair is hierbij de bijzondere V-vorm. Naar verluidt zorgt deze V-vormige onderplaat ervoor dat het ingevoerde snoeiafval (bulk of losse takken) spontaan naar het center wordt geleid waardoor deze optimaal de versnipperkamer binnenkomt. Hierdoor zou een efficiëntere versnijding ontstaan. Naast deze rendementswinst zorgt de puntige voorkant van de trechter ervoor dat de bediener meer geneigd is aan de zijkant van de trechter te gaan staan tijdens het inbrengen waardoor zijn passieve veiligheid stijgt.

Schoepenwiel

Schoepenwiel

Ook voor het uitwerpen van de snippers zweert ELIET trouw aan zijn zogenaamd Turbo DischargeTM systeem, waarbij een zuigturbine de snippers uit de versnipperkamer zuigt en via een verhoogde blaaspijp uitwerpt. Interessant bij dit afvoersysteem is dat men deze zuigkracht ook ondervindt aan de invoertrechter, wat mooi meegenomen is bij het invoeren van bladrijk snoeisel. Het Turbo DischargeTM schoepenwiel werd herontworpen om een nog betere blaaskracht te genereren.

Uitblaaspijp

Uitblaaspijp

De uitblaaspijp van de Prof 6 is een bijzonder staaltje van engineering. De vorm voorkomt turbulentie en de kromming werd berekend volgens de optimale baan van de vliegende snippers. Het werpbereik van de machine is dan ook fenomenaal. De keuze om de blaaspijp uit hoogwaardige kunststof te vervaardigen was dan ook bewust. Het materiaal is naadloos, corrosiebestendig en perfect glad en daarenboven geluidsisolerend. Door deze lage luchtweerstand is de pijp minder vatbaar voor opstoppingen. De blaaspijp heeft een uitvoerhoogte van 1,8 m en kan 280° gedraaid worden.

Messen

Messen

Het gepatenteerde ELIET messensysteem maakt ook bij de Prof 6 de dienst uit. Toch werd hier een zwaarder type messen gemonteerd wat de standtijd ten goede komt.  Bovendien is de Prof 6 nog beter bestand tegen zand of steentjes die onvermijdelijk met het snoeiafval in de machine terechtkomen. 

Onderhoudsvriendelijk

Onderhoudsvriendelijk

Heel vernieuwend bij de Prof 6 is het grote toegangsluik tot het volledige messensysteem. De volledig achterkant van de machine scharniert weg, waardoor een ongelofelijke toegankelijkheid ontstaat voor het reinigen en het onderhoud aan de messen. Een eigenschap die onderhoudsmecaniciens zullen waarderen.

Aftakas

Aftakas

De Prof 6 PTO wordt aangekoppeld op de driepuntsophanging van de tractor. Voor de hefinrichting van de meeste microtractoren vormt het gewicht van 325 kg geen probleem. Zo kan de machine achter de tractor de tuin worden binnen gereden.

Zwenkwielen

Zwenkwielen

De Prof 6 PTO is tevens voorzien van 4 stevige zwenkwielen die toelaat de machine gemakkelijk te verrijden, eens die losgekoppeld is van de tractor.